Teknik påverkar i allt högre grad vardagen för såväl privatpersoner och företag som samhället i sig. Något som gör det till ett lysande tillfälle att göra något större av den där “smarta” idén du går och tänker på.

Vad krävs för att göra business av något som fortfarande bara befinner sig i idéstadiet? Hur ska du gå tillväga inledningsvis? Häng med för att lära dig mer om affärstänk för framtiden!

Kapital A och O

Den kreativa idén är så klart det centrala i projektet, men utan pengar blir det snabbt svårt att spinna vidare. Därför är det stående tipset till dig som sitter på en smart idé eller uppfinning att tidigt säkra kapital för att utveckla projektet. Det är enklare än du tror att få hjälp med den finansiella biten i samband med uppstarten. På nätet hittar du den praktiska plattformen Fakturino som är proffs på företagslån och hjälper stora och små nystartade verksamheter.

Ett stabilt startkapital är en trygghet när du jobbar för att utveckla en teknikidé till något större. Det ger dig resurser till att investera i allt från rätt medarbetare till utrustning, forskning och marknadsföring.

Du bör även bestämma bolagsform i ett tidig läge och här gäller det att tänka både kortsiktigt och långsiktigt. Valet av bolagsform påverkar skattefrågor och den framtida bokföringen.

Syns du inte, finns du inte

Även om din idé ännu inte tagit sig sin slutliga form är det viktigt att låta andra veta om projektet. Försök på olika sätt att nå ut med ditt budskap både till användare på nätet och direkt till potentiella investerare. Det handlar om att skapa ett slags “buzz” kring ditt projekt för att väcka nyfikenhet, vilket i längden genererar fördelar.

Tänk på att en tydlig struktur i arbetsgång och planering är viktig för att inte tappa fotfästet under projektets gång. Det gäller allt från att styra verksamheten i rätt riktning med budget till att administrera din personal.

 
 
 
 
sportpress