På bara några år är det som om att det som kallades framtiden för 10 år sedan faktiskt är verklighet just nu. Det har gjorts stora framsteg inom alla tänkbara branscher och fler är på ingång. Det är

spännande att se vart världen kommer att ta vägen i och med alla nya innovationer och företag som kämpar för att förändra verkligheten som vi ser den idag. Även om det finns de som är skeptiska så måste man ändå erkänna att tekniken har gjort våra liv enklare att leva. Dock finns det saker som har fört problem med sig, till exempel att dagens ungdomar och barn är mer stillasittande och väljer hellre att kommunicera med omvärlden genom sociala medier istället för att faktiskt gå ut och leka med andra barn på gatan. Man måste hänga med i svängarna och det här är något som föräldrar och skolor idag brottas med. I följande inlägg kommer du finna information om några innovationer och företag som gjort förändringen av världen till att bli mer digital, möjlig.

Innovationer som förändrat världen

Som tidigare nämnts finns det många olika teknologier som revolutionerat branscher. Speciellt kanske man tänker på internet och mobiltelefonerna, men man ska inte glömma den utveckling som skett inom sjukvården. Hemsidor som www.artros.org och appar som Min doktor har gjort det möjligt att folk kan få hjälp var de än befinner sig. Sedan finns det många innovationer som gjort att folk kan få den hjälp de behöver när de är sjuka både snabbare och mer effektivt. Om man ska se till saker som har med den digitala världen att göra så är självklart Google en innovation och tjänst som helt plötsligt gjort att alla kan gå runt med en encyklopedi i fickan. Man behöver inte längre sitta och dividera om vilket årtal som historiska event ägde rum eller vad ett ord är på ett annat språk. Det finns de som menar dock att hjärnan inte är lika smart längre eftersom man inte behöver träna den på samma sätt. Men om man ska vara riktigt ärlig så finns det ju mer utrymme att lära sig saker i dagens läge om man inte behöver fokusera på sådant som ändå går att slå upp lätt i mobilen.

Företag som visar vägen

Det finns några företag som man ofta brukar förknippa med framtiden och innovationer; det är Microsoft, Apple och Google. Sedan finns det ju andra företag som till exempel Tesla som försöker förändra ett helt annat koncept, nämligen hur vi kör bilar. Men även små företag som jobbar på lokal nivå kan vara bra inspirationskälla ibland och man ska ju komma ihåg att alla börjar någonstans. Amazon var från början bara ett företag som levererade bud.

 
 
 
 
sportpress