Mycket har hänt inom tekniken de senaste 30 åren och likaså inom tillbehören till de olika teknikprylarna. Att välja rätt mobilskal är för många lika viktigt som att välja rätt mobil, men hur ser egentligen framtiden ut för kommande generationer av mobilskal? I den här artikeln spånar vi vidare på just det.

Varför ha ett mobilskal?

De tidiga mobiltelefonerna hade ett skal som gick att byta ut till något roligare än det ordinarie skalet som kom vid köpet. På den tiden fick man “klä av” mobiltelefonen och sätta dit det nya skalet. Nu för tiden går inte det. De nya mobiltelefonerna har en mycket avancerad teknik, vilket gör att de inte går att ta isär av vem som helst då det skulle kunna skada telefonerna. Istället kommer nya mobiltelefoner med ett fast skal som får kompletteras med ett yttre skal ovanpå det befintliga.

Den främsta anledningen att skaffa exempelvis ett Samsung Galaxy S21 skal är för att skydda sin mobiltelefon. En mobil utsätts dagligen för stötar, smuts, slitage och i värsta fall väta. Om man har otur och tappar mobiltelefonen i en vattenpöl i asfalten blir den både blöt och går i tusen delar. Det förhindrar man med hjälp av ett skal.

Framtiden för mobilskalen

Finns det någon framtid för mobilskal? Mycket tyder på det. Precis som utvecklingen gått framåt inom tekniken, sker det även en utveckling för mobilskalen. I framtiden kanske vi får se mobilskal med en genomskinlig funktion som gör mobiltelefonen osynlig på kommando. Det kan vara användbart om man har glömt telefonen på en offentlig plats eller är rädd för att bli rånad på sin mobil. Men mycket kan hända och den som lever får se vilka tekniska uppfinningar som komma skall.

 
 
 
 
sportpress