Tekniken är på frammarsch och har nått de flesta delar av våra hem. Numera finns en mängd olika sätt att koppla in modern teknik i hemmet. Du kan mata fiskarna i akvariet via din telefon, se vem som står utanför dörren via en kamera eller varför inte sätta igång kaffekokaren med en enkel tryckning från sängen. Vill du ha lite mer vuxenbetonad teknologi hittar du det på vuxen.se. Det finns möbler med inbyggd trådlös laddning till din mobil där du lägger mobilen vid möbeln för att ladda. Inga sladdar att hålla reda på utan det sköter sig självt. Vem vill inte ha en intelligent diskmaskin som känner av hur smutsig disken är med hjälp av en sensor och automatiskt ställer in programmet efter sensorn?

Tekniken bakom smarta lösningar

Hur fungerar det egentligen och kan alla hantera den nya teknologin i hemmen? De trådlösa funktionerna har förbättrats genom åren och är nu likvärdiga med de som länkas via kabel. Det enda man behöver är en router med inbyggd trådlös kommunikationsmöjlighet. Har man en stor fastighet kan man behöva en förstärkare till signalen för att allt ska fungera utan problem. Detta gör mjukvaran viktig i smarta produkter för att allt ska fungera bra. Det bästa är att hitta ett system som styr teknologin i hemmet samtidigt som det håller förbrukningskostnaderna för el nere. Man har ofta flera datorer, TV apparater och andra saker igång samtidigt vilket öka kostnaderna. Det kan vara bra att se över vilka möjligheter som finns för att få ett bra fungerande system. Hör dig för med flera olika företag för att se vad som erbjuds. För att spara energi är det bästa att skaffa ett system som ser till att all teknik bara startar när det används och stängs av när man inte behöver den längre. Man kan styra mycket i hemmet via appar som man laddar ner i sin mobiltelefon.

Lösningar för smarta hem

De smarta uppkopplade hemmen är på frammarsch och nu kan du göra mycket via en app på din telefon. En enkel tryckning genererar i att du styr belysningen i huset, sätter på musik med förvald kanal eller snabbkollar om det är något som behöver köpas hem till kylen. Huslarmet kan kopplas till mobilen och du kan sätta på värmen i stugan på vägen dit. Man kan välja hur man vill programmera in olika funktioner för att styra dem via en app. Hemautomation är intelligent styrning av den teknologi i hemmet du väljer att kontrollera oavsett var du befinner dig. Det man bör tänka på innan man installerar smart teknologi är vad man vill kontrollera och vilka funktioner man behöver och vad de ska lösa. Det går alltid att bygga ut systemen om man vill ha mer och det finns många företag som specialiserat sig på just tekniska lösningar i hemmen. Små funktioner som många gånger underlättar i vardagen. Tekniken utvecklas hela tiden och det kommer nya produkter ut på marknaden, så håll ögonen öppna för vad just ni behöver.